פרגולה למרפסת

השמים צלולים, שמש בהירה מאירה את העיר ואתם מזהים כי מדובר ביום מושלם לשבת במרפסת – אבל אי אפשר באמת להרגיש בנוח על המרפסת שלכם בלי פתרון הצללה אלגנטי ויעיל אשר יגן עליכם מקרני השמש היוקדות בזמן שאתם שואפים קצת אוויר צלול.

הפתרון ברור לכולנו: אתם צריכים פרגולה למרפסת. אבל איך תבחרו את הפרגולה הנכונה עבורכם, מי הוא איש המקצוע המתאים ביותר למשימה, ומה ההבדל בין פרגולת אלומיניום, ברזל ועץ? אל תלכו לשום מקום לפני שתקראו את המדריך שלפניכם.

התקנת פרגולה למרפסת אצל לקוחות

 

 

למה בעצם להתקין פרגולה למרפסת?

מרבית הבתים בערי ישראל לא זוכים להנות מגינה פרטית צמודה לבית. במקום זאת, לנו הישראלים יש את המרפסת. זה המקום שבו אנחנו יכולים לקחת רגע שקט לכוס קפה בתחילת היום, להביט על הנוף, לשתול מערך עציצים מרשים ולהכניס קצת ירוק בעיניים, ואפילו לתת לילדים קצת להשתולל ולהוציא אנרגיה בלי לשבור את הבית.

המשמעות של כל זה היא שיהיה זה בזבוז משמעותי ביותר אם לא תוכלו לשבת במרפסת שלכם במשך חודשים ארוכים מהשנה רק בגלל שהשמש חזקה מדי או כי טפטוף של גשם הופכים את הישיבה במרפסת לבלתי נעימה.

פרגולה למרפסת היא פתרון מושלם להגנה מפני מזג האוויר המשתנה, ואפילו מאפשרת לכם להניח ריהוט גינה וחפצים שונים במרפסת בלי שיסבלו מהשמש או הגשם.

 

תכנון פרגולה למרפסת

החדשות הטובות הן שתכנון פרגולות למרפסת דומה למדי לתכנון פרגולות לגינה או מכל סוג אחר. הדבר שחשוב ביותר לשים אליו לב הוא האם אפשר לקבל אישור לבניית הפרגולה או שנדרש אישור מיוחד כלשהו. במרבית המקרים, "חוק הפרגולות" שחוקק בשנים האחרונות מאפשר לנו לבנות פרגולות – תחת הגבלות כאלו ואחרות – כמעט בכל מרפסת בארץ.

מגבלה נוספת שחשוב לקחת בחשבון היא גודלה של המרפסת שברצוננו להצל ולקרות. מרפסת גדולה למדי עלולה להיות יקרה לקירוי מלא, ואולי נעדיף להשאיר בה שטח מקורה לפינת ישיבה לצד שטח פתוח.

כאשר המרפסת קטנה יחסית, מומלץ לבחור בפרגולה תלויה ללא עמודים כדי למקסם את השטח הפתוח ולא להוסיף עמודי תמיכה שיחסמו את החלל.

פרגולת סוכה שעושה צל

תהליך הבניה של פרגולה למרפסת

כל מהלך של בניית פרגולה חדשה צריך להתחיל בבחירת איש המקצוע המתאים למשימה. אל תתפתו לשכור כל חברה שמעידה על עצמה כמתמחה בהתקנת פרגולות, כי איכות החומרים ומקצועיות העבודה יכולים לעשות את כל ההבדל בין פרגולה יקרה שדורשת תחזוקה תכופה לבין פרגולה במחיר הוגן שממשיכה לשרת אתכם נאמנה במשך שנים רבות.

לפני שתגיעו להחלטה, כדאי לעיין היטב באתר של חברת ההקמה של הפרגולה כדי להתרשם הן מהאיכות והמראה של העבודות הקודמות שלה, והן מהכמות והמגוון של פרגולות שכבר קיימות בתיק העבודות שלה. אלה יעידו על רמת המקצועיות, הוותק והניסיון שהם יקרי ערך בתחום זה.

בנוסף, אל תוותרו על חיפוש המלצות על החברה מלקוחות עבר. ניתן לחפש גם דירוגים וביקורות באתרים שונים באינטרנט.

ביחד עם בעל המקצוע שבחרתם תוכלו להתחיל לבנות תוכנית שמתאימה בדיוק לצרכים האישיים שלכם ולתנאים הפיזיים במרפסת שלכם.

כדאי לקחת בחשבון פרמטרים כמו גודל המרפסת, כיוון ועוצמת הרוח, הכיוון ממנו מגיעה השמש החזקה ביותר, העיצוב המועדף עליכם ומה מטרת השימוש העיקרית, הנובעת מסגנון החיים שלכם.

כל אלה ישפיעו על הגודל שתבחרו לפרגולה, כמו גם החומרים שממנה תהיה עשויה, הצבע בה תצבעו אותה, וכמובן סוג הפרגולה ומאפיינים נוספים כמו פרגולה תלויה, גג חשמלי ו/או מתקפל, ועוד.

סגירת חורף למרפסת

סוגים של פרגולות למרפסת

אחת ההחלטות החשובות ביותר שעליכם לקבל היא סוג הפרגולה ומאיזה חומר תהיה עשויה הפרגולה שלכם. החלטה זו תשפיע לא רק על מחיר הרכישה וההתקנה, אלא על המראה, רמת התחזוקה, ומידת העמידות של הפרגולה.

  • פרגולות אלומיניום: אלו פרגולות עמידות במיוחד לתנאי מזג האוויר ולחלוף הזמן. ניתן לצבוע אותן בשלל צבעים מרהיבים, כולל צביעה מקצועית בתנור, או אלומיניום במראה של עץ טבעי.
  • פרגולות ברזל: אלו פרגולות חזקות מאוד, שניתן לייצר בשלל צורות וסגנונות.
  • פרגולות עץ: פופולריות בארץ בשל המראה הטבעי והכפרי שלהן, שמשרה אווירה נינוחה ומשתלב כמעט עם כל סוג עיצוב. הן לרוב גם זולות יותר יחסית לפרגולות אחרות. פרגולת העץ הרווחת בישראל היא פרגולה מסוג עץ אורן.

התייעצו עם המומחים של "כתום" – אנחנו נדע להתאים לכם את הפרגולה למרפסת שתמיד חלמתם עליה, תוך התחשבות בפרמטרים השונים (תקציב, תחזוקה, מיקום גיאוגרפי וכו'), עמידה בזמנים, שירות מקצועי ואדיב

תחזוקת פרגולות במרפסת

תחזוקה נכונה של פרגולה במרפסת חיונית בשל החשיפה המוגברת לתנאי מזג אוויר ומגבלות המרחב. הנה כמה טיפים ייחודיים:

  1. בדיקת אטימות: בדקו לעתים קרובות את נקודות החיבור לקיר הבית למניעת חדירת מים.
  2. ניקוז: ודאו שמערכת הניקוז פועלת היטב למניעת הצטברות מים על המרפסת.
  3. משקל: הימנעו מתליית משקל נוסף על הפרגולה (כמו עציצים כבדים) מעבר למה שתוכנן.
  4. ניקוי תכוף: נקו לעתים קרובות יותר בשל הצטברות מהירה של אבק ולכלוך במרחב העירוני.
  5. בדיקת יציבות: בדקו את יציבות המבנה בקפידה, במיוחד אחרי רוחות חזקות.
  6. טיפול בחומרים:
    • עץ: טפלו בשמן או לכה לעתים קרובות יותר בגלל חשיפה מוגברת.
    • מתכת: בדקו סימני חלודה או קורוזיה, במיוחד בקרבת הים.
    • אלומיניום: נקו באופן קבוע להסרת משקעי מלח ואבק.
  7. תאורה ואביזרים: בדקו ותחזקו מערכות חשמל בתדירות גבוהה בשל החשיפה לתנאי חוץ.

 

תחזוקה קבועה תבטיח הנאה ממושכת מהפרגולה במרפסת שלכם.

שאלות ותשובות בנושא פרגולה למרפסת:

כמה עולה פרגולה למרפסת?

מחיר פרגולה למרפסת תלויה בפרמטרים שונים כגון איכות העבודה, סוג החומר ואיכותו וגודל המרפסת. טווח מחירים נע בין 300-3000 ₪ למטר רבוע.

 

כמה עולה פרגולה למרפסת מאלומיניום?

מחיר פרגולה מאלומיניום למרפסת יכול לנוע בטווח של 800 ₪ עד כ-1500 למ"ר. מחיר פרגולה חשמלית מאלומיניום למרפסת יהיה יקר יותר וינוע בטווח של 3000-1600 ₪ למ"ר.

 

כמה עולה פרגולה למרפסת מעץ?

הפרגולה הזולה ביותר תהיה בנויה מעץ לא מתאים, והיא יכולה להגיע במגוון צבעים. מחיר של פרגולות עץ שכאלה יכול לנוע בין 300 ש"ח למטר רבוע ועד 800 ש"ח.

פרגולה למרפסת
לייעוץ מקצועי - השאירו פרטים ונחזור בהקדם
אולי יעניין אותך גם...
לקוחות ממליצים
למידע וייעוץ מקצועי
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן